Voorbeelden
Klik op de foto’s voor verschillende voorbeelden
De management buy-out   De financiele nood   Afgehaakte investeerders   De kleine speler in de markt   De vervangingsinvesteringen en uitbreidingsinvesteringen   De huisvesting  

Een nieuwe jonge ondernemer kon de aandelen kopen van het bedrijf, waar hij al enkele jaren werkzaam was (zogenaamde management buy-out).
Zijn bank had voor hem een geschikte financiering geregeld en hij was daar dan ook uiterst tevreden over. De oud-eigenaren wilden vervolgens eigenlijk ook wel van het pand af en hadden deze ook te koop aangeboden. Helaas was dit volgens de bank een te hoge financiële investering voor de jonge ondernemer. Hij had weliswaar een rendabel bedrijf gekocht, maar nog geen vermogen opgebouwd. Zij adviseerden hem om eerst te huren van de ‘oud’-eigenaren.


Deze nieuwe jonge ondernemer kan met ons mede-eigenaar worden van het pand. Wij kopen aan en maken hem deeleigenaar en verzorgen de financiering.
Mocht u zich in dit voorbeeld kunnen vinden dan zullen de navolgende voordelen voor u van toepassing zijn:

U bent deels eigenaar.
Wij stellen samen met u overeenkomsten op, zoals: een huurovereenkomst met een looptijd van 5 of 10 jaar en met daarin opgenomen een koopoptie.
Wij spreken van te voren het huurbedrag en het bedrag van de koopoptie met u af.
Dus geen ingewikkelde kooponderhandelingen na afloop van de huurperiode.
U bouwt al eigen kapitaal op, ondanks dat uw bedrijf huur betaalt (normaal gesproken had u ook huur betaald, maar was er niet de mogelijkheid geboden, om eigen kapitaal op te bouwen).PARTICIPATIES  |  INVESTERINGEN  |  PROJECTEN